понеделник, 30 октомври 2017 г.

Главният архитект на София се изложи, нелепо нападна Десислава Иванчева

Здравко Здравков
Главният архитект на София - Здравко Здравко грозно нападна кмета на "Младост" - Десислава Иванчева. Тя направи опит да защити гражданските интереси, но това явно не се харесва на главния архитект и не една шепа неуспели кандидат общински съветници, от организацията на вечен кандидат за кмет на София.


Ето, какъв материал се появи в "Дарик радио".

Десетки инвестиционни проекти в столичния квартал „Младост” са блокирани заради кмета на района Десислава Иванчева. Това заяви главният архитект на София Здравко Здравков и допълни, че районната администрация бави инвеститорите. По повод несъгласието на Иванчева с подготвения законопроект за устройство и застрояване на София, Здравков коментира, че районният кмет трябва да чете повече наредби и да пише по-малко „глупости” във социалната мрежа.

Продължават словесните битки между главния архитект на София Здравко Здравков и кмета на „Младост” Десислава Иванчева. Този път обвинението към районния кмет е, че умишлено бавила инвестиционни проекти.

"Аз нямам проблем с нея, проблем с нея имат всички инвеститори и строители, които заложиха парите си и инвестициите в "Младост", защото ежедневно идват хора при мен, които се оплакват от спрени строежи, от задържани визи от неспазване на сроковете. Ако считате, че е нормално в модерен европейски град да държат папки по четири месеца да прашасват по бюрата и да хващат хлебарки, аз считам, че това не е начинът на работа. Ако искате да рекетирате инвеститорите, можете да си го кажете в прав текст", каза Здравков.

Десислава Иванчева отново се разграничи от Столична община

В края на миналата седмица Иванчева за пореден път се разграничи от местната власт като внесе възражения в Народното събрание относно промените в Закона за устройство на София. Според нея новите текстове позволявали именно високо строителство в „Младост”. Освен това във Фейсбук тя се оплака, че законопроектът не е съгласуван с нея.

Близо 12% от зелените терени в столичния квартал „Младост” са частна собственост

Главният архитект на София каза, че му е трудно да прави коментар по изказвания на Иванчева, защото не може да следи всички "глупости, които тя ръси във Фейсбук". Той апелира за по-професионално говорене, защото законът, който се внася е важен за града и той ще създаде ограничения в зони, където липсват такива и ще затвори вратичките, които съществуват и в момента.

Столичният главен архитект призова кметицата на район "Младост" да чете повече, преди да говори.
***********************************************
Ама май е редно ти да четеш преди да говориш такива глупости!

Първо недей да говориш за хлебарки, защото нищо не разбираш, ама нищо! Хлебарките не се привличат от хартия, а от три неща - храна, влага и топлина. Недей да се мъчиш да прави аналогии за неща, които само си чувал по седянките.

Второ, какви глупости е говорила Десислава Иванчева? Или просто се опитваш да правиш внушения?

Трето, защо реши, че кметът на "Младост" трябва да изпълнява желанията на инвеститорите, то ние гражданите също сме инвеститори и то във Вашите заплати. Кой ще се погрижи за гражданския интерес? Явно няма да си ти!

Остави Десислава Иванчева да се бори за запазването на "Младост", като не можеш и не искаш да помогнеш, то поне недей да пречиш! Говориш, че законопроект е съгласуван с всички райони кметове, а това е лъжа! Кой не иска да даде право на районните кметове да забраняват скандални строежи. Май тези, които не чакат само на заплата! Ти от тях ли си господин главен архитект?

Няма, как да се обърна на Вие към главния архитект на София, защото той показа, че не заслужава моето и Вашето уважение. 

д-р Николай Георгиев

Няма коментари:

Публикуване на коментар