събота, 22 юли 2017 г.

Десислава Иванчева разби празнодумците, няма занижени цени на земята в "Младост" (ДОКУМЕНТ)

Понеже определени хора пак решиха да пробват да излязат от забвение и да си правят ПиАр на мой гръб и чета, че съм продавала имот на занижени цени, с няколко думи ще направя пояснение. Върху „скандалния имот” в „Младост” 4 преди десетилетия са построени две сгради и през 1997г. Столична община ги продава.

Собственикът има документи за завършен груб строеж, което обезсмисля твърдението, че общината може да си върне сградите. Тя дори не може да ползва терена, защото той е прилежаща площ. Въпреки това тогава той не е продаден и тези сгради се извисяват като бетонни паметници на една недомислица, в които се събират клошари. Преписката по продажбата на терена е стартирана през 2015-та. Сега, на 30 май, получих писмо от зам.-кмета на София Ралица Стоянова, че фирмата, собственик на сградите, иска да купи парцела, върху който са построени.

От мен бе поискано становище и да представя пред СОС доклад с оценка за цената, изготвена за сметка на купувача. Тъй като не смятам, че стърчащите бетонни колони и трегери са особено привлекателни за жителите на „Младост”, точно това беше направено. Естествено общината няма право да изготвя оценки и лицензиран оценител, с който Столична община има сключен договор и който си носи съответната отговорност, е преценил, че теренът със сградите струва над 1 млн. лв. 

От тази сума е извадил отстъпеното право на строеж, което е оценил на около 600 хил лв и за останалите 400 хил. лв е оценил терена под тях. Съвсем логично цената е по-ниска от пазарната, защото правото на строеж е било платено през 1997г. 

Оценката на външния оценител бе приложена към доклада до Комисията по икономика към СОС, която да прецени дали го одобрява, отхвърля или ще иска още документи. Така, че и под този вол няма теле. Както нямаше при обвиненията, че съм в конфликт на интереси, при твърденията, че може да бъде отстранена от поста си, че съм извършила фалшификации, че имам брат строител, че съм фризьорка и т.н. и т.н.

Десислава Иванчева, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар